×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

De ce au fost ucenicii lui Iisus dispuşi să moară?

Ce anume i-a convins pe cei 12 apostoli să îndure persecuţia şi martirajul?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

La trei zile după ce a fost crucificat şi îngropat, Iisus nu mai era în mormânt. Unii spun că ucenicii Săi I-au furat trupul şi au născocit o poveste cum că El ar fi înviat din morţi. Dacă acest lucru este adevărat, de ce au fost cei 12 apostoli dispuşi să moară pentru ceva despre care ştiau că este o minciună? Tu ai fi fost dispus să mori?

Moartea lor nu a fost o sinucidere în masă, prin care ei au aderat împreună la o anumită iluzie de faţadă. Fiecare dintre cei 12 apostoli şi-a lăsat familia şi slujba şi a călătorit în ţări îndepărtate, predicând că Iisus a murit şi a înviat. Dacă cei 12 ucenici au inventat toată povestea, atunci fiecare a ales să moară prematur pentru ceva despre care ştia că nu e adevărat. Acest lucru nu are niciun sens.

Însă faptele istorice au sens. Chiar şi atunci când au fost torturaţi, ucenicii lui Iisus au susţinut cu tărie că ei, împreună cu sute de alţi evrei, L-au văzut pe Iisus înviat. Atunci când unii dintre ei au fost arestaţi şi li s-a poruncit să nu vorbească despre învierea lui Iisus, ei au răspuns: „Nu putem să nu vorbim despre lucrurile pe care le-am văzut şi le-am auzit”.

Cei 12 apostoli şi alţi oameni ştiau că Iisus a fost bătut, biciuit şi răstignit pe o cruce, unde a murit în văzul tuturor. A fost străpuns în coastă cu o suliţă pentru a I se confirma moartea. La mormântul Său au fost postaţi nişte soldaţi romani, pentru că Iisus afirmase că, după trei zile de la crucificarea Sa, va învia din morţi.

În cea de-a treia zi, paznicii au fugit, piatra de două tone care acoperea gura mormântului a fost dată la o parte, iar trupul lui Iisus a dispărut. Apostolii Petru şi Ioan au văzut în interiorul mormântului pânza în care fusese învelit trupul lui Iisus şi care acum era întinsă acolo.

După aceea, ucenicii lui Iisus L-au văzut înviat de mai multe ori. Au discutat îndelung cu El şi chiar au mâncat împreună cu El – toate acestea după moartea Sa prin crucificare. Aceşti 12 apostoli au mers la moarte proclamând ceva despre care nu aveau niciun fel de îndoială – şi anume că Iisus a înviat din morţi, demonstrând astfel că este tot ceea ce pretinsese că este – Fiul lui Dumnezeu.

Ce părere ai tu? Poate că nu va trebui să mori niciodată pentru credinţa ta în Iisus, aşa cum au făcut cei 12 apostoli, dar poţi să fii la fel de sigur în credinţă cum au fost ei. Pentru a afla mai multe despre Iisus şi despre dovezile care susţin învierea Sa, citeşte Evanghelia după Ioan din Biblie. Citeşte şi articolul Dincolo de credinţa oarbă.

 Am o întrebare…
 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
Facebook

SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook