×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

Este Iisus singura cale?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Întrebare: „Nu înseamnă a fi naiv să crezi că singura cale «dreaptă» este Creştinismul?”

Răspunsul nostru:  Avem un articol care vorbeşte despre diferenţele majore dintre principalele religii ale lumii. În acest articol, învăţăturile lui Iisus sunt comparate cu învăţăturile celorlalte religii. Citeşte, te rog, articolul Cunoaşterea Divinităţii. De asemenea, citeşte articolele din cea de-a doua parte a secţiunii Credință.

Înseamnă că eşti naiv? Dacă este adevărat, atunci nu. Iisus a spus că El este Calea, Adevărul şi Viaţa (John 14:6). Fie a spus adevărul, fie nu. Dacă a spus adevărul, nu înseamnă că eşti naiv dacă eşti de acord cu El.

Se spune, în general, că urmaşii lui Cristos sunt din emisfera vestică. Totuşi, lucrarea lui Iisus a început în Orientul Mijlociu şi apoi s-a răspândit de acolo pe tot pământul. Sunt mulţi credincioşi în Africa şi în Asia. În prezent, cea mai numeroasă biserică creştină din lume se află în Corea.

Credinţa în Cristos nu este specifică doar Vestului, deşi scepticilor şi agnosticilor le place să susţină acest lucru. Biblia ne spune că mulţimea de credincioşi din cer va fi formată din oameni din orice neam, din orice seminţie, din orice popor şi de orice limbă (Apocalipsa 7:9) şi că Iisus a murit pentru păcatele oamenilor din orice seminţie, de orice limbă, din orice popor şi de orice neam (Apocalipsa 5:9).

Dacă Iisus este cu adevărat Dumnezeu, aşa cum a spus, şi dacă a înviat din morţi pentru a dovedi acest lucru, atunci ne-a dat suficiente motive pentru a crede în El (citeşte articolul Dincolo de credinţa oarbă). El nu ne cere să avem o credinţă naivă, ci una bine informată. Iar cei care cred în Iisus primesc viaţă din abunbdenţă, direcţie în viaţă, pace cu Dumnezeu şi viaţă veşnică.

 Am o întrebare…
 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
Facebook

SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook