×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

Are importanţă cărui Dumnezeu te rogi?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Întrebare: „Atunci când dau de greu, oamenii se roagă adesea unui «Dumnezeu». Se adresează toţi aceluiaşi Dumnezeu? Are importanţă cărui Dumnezeu te rogi? Există dumnezei falşi?”

Răspunsul nostru:  În ziua de azi, oamenilor le place să creadă că nu are importanţă cui te rogi. Nu contează dacă este vorba despre un dumnezeu hindus, un sfânt, Iisus sau Alah. Contează că te rogi, nu-i aşa?

Are importanţă cărui Dumnezeu te rogi? Ce se întâmplă dacă cineva crede că un cactus l-ar putea ajuta? Este posibil ca acel cactus să-i vină în ajutor? Poate el să analizeze situaţia acelui om? Cunoaşte el nevoile acelei persoane? Îi pasă de acea persoană? Şi alege oare cea mai înţeleaptă modalitate prin care împrejurările să fie în favoarea acelei persoane?

Ce putem spune despre persoana (e o poveste adevărată) care spune că dumnezeul ei este un anumit val al oceanului de lângă Plaja Venice, California? Ce abilităţi are acel val? Are inteligenţă? Are vreo altă putere în afară de efectele pe care le au asupra lui vântul şi mareea? Chiar poate acel val să ofere ajutor? Bineînţeles că nu. Singurul beneficiu în urma credinţei într-un cactus sau într-un val al oceanului este o speranţă nechibzuită, o încurajare psihologică.

Să trecem acum în domeniul chestiunilor incorecte din punct de vedere politic… are vreo importanţă dacă cineva consideră că Iisus este Dumnezeu, sau Alah, Buddha, Brahma, Mama Natură sau el însuşi? Absolut!

Nu este greşit să spunem că cineva poate beneficia de pe urma oricărui „dumnezeu” în care alege să creadă. Până şi credinţa într-un dumnezeu fals poate da unei persoane cel puţin pace, încurajare şi speranţă temporare. Dar ce se întâmplă dacă acel „dumnezeu” nu există? Este ca şi cum te-ai ruga în vânt. Faci vreun rău? Nu, este în regulă… atâta vreme cât nu există niciun Dumnezeu adevărat. Dar dacă există un Dumnezeu adevărat, acea persoană întâmpină dificultăţi. De ce?

Pentru că este posibil ca Dumnezeul Care Există să aştepte ca fiecare să poată recunoaşte că El este Dumnezeul suprem, infinit de puternic, care a creat acest univers, care i-a creat pe oameni şi care aşteaptă să fie recunoscut de aceştia. Şi poate aşteaptă ca aceştia să admită că acest Dumnezeu Care Există Cu Adevărat este singurul care îi poate realmente ajuta.

O persoană se poate ruga unui val, unui cactus, oricărei persoane sau oricărui lucru vrea, dar Dumnezeul Bibliei spune următoarele…

  • „Toţi făuritorii de idoli vor fi ruşinaţi şi umiliţi” (Isaiah 45:16).
  • „Eu sunt Domnul şi nu este altul; în afară de Mine nu este alt dumnezeu” (Isaia 45:5).
  • „Eu am făcut pământul şi l-am creat pe om pe el; Eu, cu mâinile Mele, am întins cerurile şi am aşezat toată oştirea lor” (Isaia 45:12).

De asemenea, Biblia spune…

  • „Domnul este bun, El este un loc de adăpost în ziua necazului şi-i cunoaşte pe cei ce se încred în El” (Naum 1:7).
  • „Ochii Domnului sunt peste cei ce se tem de El, peste cei ce speră în bunătatea Lui” (Psalmul 33:18).
  • „Fără credinţă este cu neputinţă să-I fim plăcuţi! Căci cine se apropie de Dumnezeu trebuie să creadă că El este şi că-i răsplăteşte pe cei ce-l caută” (Evrei 11:6).
  • „Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te baza pe înţelepciunea ta. Recunoaşte-L în toate căile tale şi El îţi va netezi cărările” (Proverbe 3:5-6).

Dacă vrem să avem o speranţă sigură, trebuie să-L alegem pe Dumnezeul care există! Cum Îl cunoaştem pe Dumnezeul adevărat? Îl cunoaştem analizând faptele şi ceea ce a revelat El cu privire la Sine. Pentru mai multe informaţii despre acest subiect, citeşte articolul Dincolo de credinţa oarbă sau alte articole de pe acest site.

 Am o întrebare…
 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
Facebook

SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook