×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

Am ajuns în această lume din întâmplare?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Întrebare: „De ce nu este posibil ca noi să fi apărut ca rezultat al întâmplării şi al timpului? Este Dumnezeu într-adevăr necesar?”

Răspunsul nostru:  Este imposibil să apară ceva din nimic, oricâte milioane de ani ar trece, pentru că timpul în sine nu poate cauza nimic. Lucrurile se pot schimba în timp, dar nu timpul este cel care le schimbă.

Dacă ar fi fost un timp când nu a existat absolut nimic, atunci până şi cea mai neînsemantă existenţă ar fi fost un miracol. Dacă ar proveni din nimic, existenţa celei mai mici particule a unui element ar fi un miracol mult mai mare decât un urs polar care zboară. Cel puţin, în cazul ursului polar ai avea un punct de plecare. Când nu există absolut nimic, nu ai nimic cu ce să începi.

Iată care este ideea: dacă a fost vreodată un timp în care nu a existat absolut nimic, nici astăzi n-ar exista nimic. Prin urmare, întâmplarea şi timpul nu sunt o explicaţie validă. A spune că am apărut din întâmplare (trăgându-ne cumva din nimic) necesită mult mai multă credinţă decât a crede într-un Creator inteligent. Pentru a afla mai multe despre acest subiect, citeşte articolul Nu a existat niciodată nimic?

 Am o întrebare…
 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
Facebook

SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook