×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

Chiar au avut loc miracolele care sunt relatate în Biblie?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Întrebare: „Cum rămâne cu miracolele? Cu siguranţă nu crezi că miracolele menţioante în Biblie au avut loc cu adevărat.”

Răspunsul nostru:  Dacă există Dumnezeu, atunci miracolele sunt posibile. Dacă există un Dumnezeu care vrea să ne atragă atenţia, atunci miracolele sunt şi logice.

Dacă observi, miracolele din Biblie sunt făcute în folosul cuiva: Marea Roşie a fost despicată pentru a permite poporului Israel să traverseze pe uscat, un orb şi-a primit vederea, o furtună a fost potolită pentru ca astfel să fie întărită credinţa ucenicilor, etc. Dumnezeu nu vrea doar să ofere spectacol prin minunile pe care le face. Mai degrabă, ele fac parte din slujirea Lui plină de iubire faţă de oameni. Semnele pe care le-a lăsat scrise în Scriptură au ca scop să ne înveţe ceva – apa schimbată în vin, orbi vindecaţi, înmulţirea pâinilor, umblarea pe apă, etc.

Iisus a afirmat că miracolele pe care le-a făcut au avut ca scop confirmarea cuvintelor Sale. Iar prin cuvintele Sale, Iisus spunea că este Dumnezeu.

Nu ar trebui să fim surprinşi de lucrurile nemaipomenite pe care le întâlnim în Biblie. La Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă. El este Creatorul tuturor lucrurilor şi poate crea ceva din nimic. El poate face să existe ceva ce nu a mai existat înainte. El poate face ca o bătrână stearpă de 90 de ani să aducă pe lume un copil sau ca o tânără virgină să rămână însărcinată. Nimic nu este prea greu pentru Dumnezeul Cel veşnic.

„Este ceva prea greu pentru Domnul?” (Geneza 18:14).

„Dar Dumnezeul nostru este în ceruri: El face tot ce-I este plăcut” (Psalmul 115:3).

„Eu sunt Dumnezeu şi nu este altul ca Mine. Eu am vestit sfârşitul de la început şi cu mult înainte ce nu este încă împlinit, zicând: «Hotărârile Mele vor rămâne în picioare şi Îmi voi duce la îndeplinire toată voia Mea»” (Isaia 46:9-10).

„La Dumnezeu toate lucrurile sunt cu putinţă” (Matei 19:26).

„Căci la Dumnezeu nimic nu este cu neputinţă” (Luca 1:37).

 Am o întrebare…
 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
Facebook

SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook