Există un stereotip comun cu privire la cer: o persoană care stă pe un nor, zdrăngănind la o harfă, evident plictisită total. Oare aşa va fi în cer? Bineînţeles că nu.

Gâneşte-te la următorul lucru: vorbim despre Dumnezeu. După cum probabil ai observat, El este destul de creativ. Dacă te îndoieşti, uită-te pentru o clipă la un apus de soare, încearcă să îţi imaginezi cum este ţinut laolaltă universul, gândeşte-te la intinderea din spaţiu sau citeşte despre ADN. Da, Dumnezeu ştie multe.

Aşadar, ce ştim despre cer? Biblia spune că acolo „nu va mai fi moarte, nici tristeţe, nici durere, nici plâns”. Este minunat, nu-i aşa?

Nu va mai fi „moarte”? Vrei să spui că nu vor mai fi cancer, SIDA, războaie sau crime? Sună foarte bine. Nu va mai fi „tristeţe”? Adică nu vor mai fi văduve tinere, încercând să îşi crească singure copiii, nu vor mai fi copilaşi răpiţi de psihopaţi, nu vor mai fi accidente de circulaţie din cauza unor şoferi beţi, nu vor mai pieri oraşe întregi din cauza cutremurelor? Niciodată? Sună minunat!

Nu vor mai fi „durere” şi nici „plâns”? Adică nu vor mai fi divorţuri care să distrugă căsnicii, nu vor mai fi fete violate de propriul lor tată, nu vor mai fi adolescenţi care să-şi vândă trupul pentru bani, nu vor mai fi oameni care să se simtă nesiguri, pentru că sunt prea scunzi sau prea înalţi, prea graşi sau prea slabi, nu vor mai fi ţărani care să moară de foame din cauza politicii guvernului, nu vor mai fi bunicuţe singure, ai căror soţi au murit cu douăzeci de ani înaintea lor, nu vor mai fi oameni talentaţi, care îşi irosesc viaţa, fiind dependenţi de droguri, nu vor mai fi soţi alcoolici, care să îşi folosească soţiile şi copiii pe post de sac de box, nu vor mai fi insulte, nici răutate împotriva unor oameni care au o altă culoare a pielii, nu se vor mai vorbi sau auzi cuvinte pline de ură? Pare a fi un loc minunat.

Cum va mai fi în cer? Nimeni nu ştie cu certitudine în afară de Dumnezeu. Dar cu siguranţă se va trăi într-un mod cu totul diferit. Iar dacă lumea actuală este cât de cât un indiciu, ne putem aştepta ca lumea viitoare să reflecte şi mai mult creativitatea lui Dumnezeu. Vorbim despre dimensiuni diferite ale timpului şi spaţiului, despre noi activităţi la care nici nu am visat vreodată. Şi tocmai acest lucru este important: cerul este ceva dincolo de imaginaţia noastră.

Crezi că ai fi fost în stare să inventezi girafa? Sau tigrul? Sau zebra? Poate. Poate că te simţi destul de sigur pe tine. Dar cele patru anotimpuri? Dar pământul care se roteşte în jurul axei sale în timp ce se roteşte şi în jurul soarelui? (Trebuie să recunoşti că această idee este destul de ingenioasă.) Dar ochiul uman? Dar relaţia sexuală? (Acest lucru ţi-a atras atenţia.) Te-ai întrebat vreodată dacă Dumnezeu are planificat ceva mai bun decât sexul pentru viaţa viitoare? Poate spui: „Nu se poate!” Dar dacă are?

Ce vreau să spun este că Dumnezeu este foarte creativ. Tot ce trebuie să facem este să ne uităm în jurul nostru. Lumea în care trăim este minunată. Şi este posibil ca Dumnezeu să nu fi arătat încă tot ce poate. Dar putem fi siguri de acest lucru: oricum va fi în cer, va fi mult mai mult decât ne-am imaginat sau ne putem imagina vreodată. Nici măcar n-avem idee!

Vrei să afli mai multe despre cum să-L cunoşti pe Dumnezeu şi cum să ajungi în cer? Citeşte articolul Cunoaşterea personală a lui Dumnezeu.

Cum să începi o relaţie cu Dumnezeu

Am o întrebare...