Te-ai simțit vreodată limitat în dezvoltarea carierei tale de timiditatea cu care te exprimi în engleză? Te-ai simțit stânjenit vreodată când, fiind în vacanță într-un city break, nu ai putut să ceri informațiile de care aveai atâta nevoie? Ți-ai dorit o bursă Erasmus, dar nu ai reușit să treci de testul de limbă?

Să fii fluent în engleză nu mai este acum deloc un lux, ci o mare necesitate și îți deschide o întreagă lume de oportunități. De la a înțelege cursuri predate în engleză la a-ți găsi un loc de muncă într-o multinațională, să poți să comunici în limba engleză îți deschide multe uși pentru viitorul tău. Totuși, poate să nu fie așa de ușor să devii fluent într-o limbă când nu locuiești într-o țară vorbitoare de engleză. Deși poți să înveți gramatică și să practici cu prietenii tăi, a deveni cu adevărat competent în această limbă, destul cât să te descurci la un interviu, de exemplu, nu e ușor.

Dacă ești dedicat să devii fluent, dar te-ai blocat de ceva vreme la același nivel, atunci vei fi poate interesat de cele 5 idei pe care ți le sugerez pentru a stăpâni arta conversației în engleză…

1) Schimbă-ți electronicele pe engleză!

Gândește-te la cât de des îți verifici telefonul, laptopul și alte electronice! Imaginează-ți cum ar fi să vorbești în engleză la fel de des! Schimbându-ți aplicațiile pe engleză, îți vei aminti zilnic cuvinte și vei căpăta obiceiul de a gândi în engleză fără să traduci mai întâi.

2) Citește cărți în engleză!

Deși poate la început înțelegi doar jumătate din cuvintele unei propoziții, nu te descuraja! Expunerea ta la o gândire ordonată în limba engleză te va ajuta încet-încet să îți dezvolți vocabularul și să îți formulezi propriile tale gânduri mult mai repede în această limbă.

3) Vizionează filme și emisiuni TV în engleză!

În acest fel, vei începe să dezvolți abilitățile tale de ascultare și vei învăța expresii colocviale pe care nu le găsești în manuale. În astfel de filme și programe TV, ritmul de vorbire este mult mai rapid decât exercițiile educaționale de ascultare și deseori folosesc un limbaj mai informal. Deși e important să înveți reguli gramaticale și să ai vocabular, să poți să folosești termeni colocviali este de asemenea important pentru a vorbi fluent.

4) Gândește în engleză cât de des poți!

Chiar dacă nu vorbești engleză tot timpul, aceasta nu te oprește să gândești în engleză. Oricând visezi cu ochii deschiși sau ai un monolog interior, încearcă să schimbi pe engleză. Aceasta îți va permite să îți folosești abilitățile fără teama de a greși de față cu alții și va încuraja o curgere fluentă a limbii. Practica aduce progres și fără să-ți dai seama, te vei trezi că visezi în engleză.

5) Expune-te cât de des poți la vorbitori nativi!

De departe cel mai bun mod de a-ți îmbunătăți abilitățile de conversație în engleză este, după părerea mea, “să scoți sabia și să treci la atac”, adică pur și simplu să vorbești. Și cel mai bine este dacă găsești oportunități să practici engleza ta cu nativi, într-un cadru informal, care nu te obligă și nu te stresează să cauți performanță.

Un astfel de cadru este cursul de engleză conversațională pentru studenți, care îți oferă posibilitatea de a vorbi cu nativi pe diferite teme, în grupuri mici după nivelul tău de fluență și mai ales, într-un mediu prietenesc, relațional.

Te așteptăm să fii cu noi la programul nostru “Polish your English” intre 8-14 Octombrie 2018!

Click aici pentru mai multe informații.
https://www.facebook.com/PolishYourEnglishCluj/