Mă întorc în urmă cu câțiva ani și retrăiesc momentele unice de emoție când ca și tine, am început un nou capitol: acela în care am părăsit căminul părintesc și m-am avântat în viață singur.

Ce zile pline de încântare, dar și de teamă în același timp! Oare voi putea să mă ridic la așteptările alor mei din punct de vedere academic? Oare îmi voi găsi prieteni cu care să-mi împărtășesc visurile și incertitudinile? Oare voi putea să fac față presiunilor din jurul meu de a-mi trăi viața cum vor alții sau voi merge contra curentului, dar urmându-L pe Dumnezeu?

Dacă aș fi din nou în acele prime zile la facultate, mi-ar plăcea să aud de la cineva care a trecut pe aici câteva gânduri care să mă călăuzească în această perioadă unică din viața mea. Iată de ce îți scriu câteva lecții pe care uneori le-am învățat cam greu, dar care astăzi îmi sunt nespus de scumpe. E vorba despre trei decizii mari care mi-au șlefuit caracterul și m-au făcut cine sunt acum.

Prima decizie importantă pentru mine a fost să încep din anumite puncte de vedere o viață nouă. Am hotărât să fac lucrurile la timpul lor cu responsabilitate, pentru a nu trebui să le fac de două ori și cu prețul altor lucruri valoroase la care țin. Dacă citesc cursurile la timpul lor, nu pare așa de mult și greu și sesiunea nu mai e o povară. Am început să accept feedback-ul fără să mă supăr, pentru că am realizat că în viața mea există și locuri oarbe pe care nu le pot vedea decât cu ajutorul altcuiva. Dacă este ceva ce prețuiesc acum foarte mult este faptul că am început relații cu persoane speciale de la care am putut să învăț, care m-au inspirat să fiu mai bun, să descopăr ce ar vrea Domnul de la mine în timpul facultății, să am visuri mari, să mă dezvolt în lucrurile care mă limitează. Aceste persoane au fost și unele dintre ele continuă să fie mentori pentru mine. Am început alături de ele să mă implic într-o lucrare creștină și la rândul meu, să devin mentor pentru alții.

A doua decizie a fost să opresc acele obiceiuri care erau dăunătoare atât pentru viața mea, cât și pentru a altora. M-am oprit să mai amân lucrurile mai grele de făcut, m-am oprit să mă compar cu alții sau să îi judec prea ușor fără să cunosc cu adevărat situația lor, m-am oprit să mai stau până târziu noaptea pentru că aceasta îmi afecta ziua următoare. Și bineînțeles, am oprit și acele relații care mă demotivau și descurajau, care mă îndreptau într-o direcție opusă celei despre care știam în adâncul inimii că mă călăuzea Dumnezeu. “Tovărășia rea strică obiceiurile bune”, spune o vorbă din popor și din nefericire, am experimentat acest lucru în anul întâi pe pielea mea.

A treia decizie importantă a fost să perseverez în acele deprinderi sănătoase care mă țin focalizat pe a deveni cea mai bună variantă a mea, sau cum spune Biblia, “de a crește în toate privințele”. De ajutor foarte mare în acest sens au fost din nou mentorii mei față de care m-am simțit uneori incomod când a trebuit să le mărturisesc câte un eșec sau o lașitate de a mea. Dar singur nu cred că aș fi reușit să continui în a dezvolta autodisciplina și multe din rezoluțiile mele de An Nou ar fi rămas doar niște visuri bune.

Care ai vrea să fie povestea ta de mâine? Care sunt acele decizii ale tale de a începe, a opri sau a persevera pe care ai vrea să le iei în acest timp special la facultate? Inima ta tânjește să ai un mentor creștin matur de la care să înveți și care să te încurajeze în urmărirea visurilor bune de la Dumnezeu, pentru ca să “devii destoinic pentru orice lucrare bună”?

Lucrarea creștină printre studenți, “Alege Viața”, oferă un cadru deosebit de creștere personală și spirituală, dar și de a fi o binecuvântare pentru alții care nu Îl cunosc pe Dumnezeu sau sunt la începutul vieții de credință. Te invităm la o pizza să ne cunoști!

Click aici pentru a citi mai multe despre ce înseamnă să fii un voluntar cu Alege Viața.

Dacă vrei să ne contactezi direct accesează pagina de facebook Alege Viata Cluj