De Brandon Markette

La începutul fiecărui semestru, monstrul îşi arată încă o dată colţii. În primele câteva zile, aflăm subiectele care se vor studia la fiecare materie. La prima vedere, programa nu pare foarte ameninţătoare. La urma urmei, nu e atât de încărcată, nu-i aşa? Conţine doar câteva pagini. La sfârşitul săptămânii, fiecare materie evidenţiază un lucru îngrozitor. Nici unul dintre profesori nu arată că înţelege că noi avem mai mult decât o singură materie.

Nevoia de detensionare

Având tot semestrul în faţă, ceea ce trebuie să învăţăm pare dificil, dar nu imposibil. Aproximativ şaisprezece săptămâni par suficiente pentru a ne îndeplini toate sarcinile. Însă adesea nu este chiar aşa. Orele de curs nu sunt singurul lucru din viaţa noastră. Unii dintre noi lucrăm, mulţi avem responsabilităţi în diferite organizaţii studenţeşti. Ah, să nu uităm că avem şi o viaţă socială. Încet, dar sigur, se pare că nu putem ţine pasul cu tot ceea ce trebuie să facem. Dacă spunem numai într-o zi „O să învăţ asta mâine”, acest lucru va face să avem de două ori mai mult de învăţat a doua zi. Pe la mijlocul semestrului, suntem într-o grabă fanatică de a ne termina de citit cărţile şi de scris eseurile, sperând că vom mai avea timp şi pentru a învăţa pentru examene. Bem litri întregi de cafea şi de băuturi carbogazoase doar pentru a ne păstra suficient de treji pentru a continua cititul sau scrisul. Pe când se apropie ultima săptămână de şcoală, suntem la un pas de a ne termina eseurile şi de a ne pierde echilibrul mintal. Deci, ce să facă săracul student?

Paşi către detensionare

Ei bine, eu am găsit un răspuns, iar numele lui este Iisus. Iată ce spune El: „Veniţi la Mine toţi cei trudiţi şi împovăraţi şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învăţaţi de la Mine, pentru că Eu sunt blând şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun şi sarcina Mea este uşoară”. El ştie cât de grea poate fi viaţa şi doreşte să-ţi întindă o mână de ajutor. Când ne încredem în El, Iisus promite că ne va ajuta să găsim acea odihnă de care au nevoie cu disperare sufletele noastre.

Nu vreau să par că spun: „Crede în Iisus şi toate problemele tale vor dispărea”, pentru că acest lucru nu este adevărat. Totuşi, Iisus Cristos ne dă o perspectivă diferită asupra lucrurilor. Când mă apropii de ultimele examene, ştiu că studiul este important, dar se va sfârşi. Relaţia mea cu Dumnezeu este însă veşnică. Da, examenele şi eseurile sunt importante, dar ele nu sunt sfârşitul vieţii mele, nici întreaga mea existenţă.

Soluţia pentru detensionare

În loc de a mă concentra asupra mediei mele finale, mă concentrez asupra lui Iisus şi a relaţiei mele cu El. Luând timp în fiecare zi să citesc Biblia şi să mă rog hrăneşte această relaţie şi păstrează priorităţile în ordine. În timpul rugăciunii Îi dau lui Dumnezeu povara, stresul şi tensiunea mea. Şi aşa cum a promis, El ia o parte din acea povară şi mă ajută să o port.

Rezultatele detensionării

Îmi aduc aminte că, în timp ce învăţam într-un an pentru ultimul examen, am avut sentimentul că trebuie să îmi petrec timpul studiind Biblia, nu să învăţ. Am petrecut probabil jumătate din timpul de studiu rugându-mă şi citind Biblia. Iar cealaltă jumătate am petrecut-o învăţând ca de obicei. Nu e uşor să explici ce înseamnă o rugăciune ascultată, dar dă-mi voie să spun că memoria mea funcţiona mai bine ca oricând. Mi-era mai uşor să-mi aduc aminte ce am învăţat. Acest lucru nu mi s-a întâmplat la fiecare examen pe care l-am avut de dat, dar cred că Dumnezeu a fost acela care m-a ajutat în acea perioadă foarte stresantă şi că Iisus realmente ne dă odihnă sufletelor noastre atunci când răspunem invitaţiei Sale de a veni la El.

Cum să începi o relaţie cu Dumnezeu

Am o întrebare...