×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

Are păcatul originar al lui Adam şi Eva vreo legătură cu sexul?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Întrebare: „Are păcatul originar vreo legătură cu sexul? I-a alungat Dumnezeu pe Adam şi Eva din Grădină pentru că au făcut sex?”

Răspunsul nostru:  Aceasta este o întrebare foarte bună. Păcatul originar nu are nicio legătură cu faptul că Adam şi Eva au întreţinut relaţii sexuale. Dumnezeu nu numai că i-a creat cu abilitatea şi libertatea de a avea relaţii sexuale, dar le-a şi dat înstrucţiuni să facă aşa!… „Dumnezeu l-a creat pe om după chipul Său; l-a creat după chipul lui Dumnezeu; i-a creat de parte bărbătească şi de parte femeiască. Dumnezeu i-a binecuvântat şi le-a zis: «Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l…»”1.

Ai citit vreodată capitolul 2 din cartea Genezei (prima carte a Bibliei)? Ni se spune în versetele 16 şi 17: „Domnul Dumnezeu i-a dat omului următoarea poruncă: «Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină, dar din Pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit»”.

Într-o zi, Adam şi Eva au ascultat de Satan (deghizat în şarpe), care i-a minţit, zicându-le: „«Hotărât că nu veţi muri; dar Dumnezeu ştie că, în ziua în care veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul»”2.

Satan i-a minţit pe Adam şi Eva. El a contrazis Cuvântul lui Dumnezeu, afirmând că totul va fi bine dacă vor mânca din pomul interzis.

Păcatul lui Adam şi Eva a constat în faptul că nu au ascultat de Dumnezeu şi au făcut ce au vrut ei. Ei au ascultat de Satan şi de propria lor judecată, crezând că Dumnezeu le interzice ceva minunat, lucru care nu era adevărat. La fel suntem şi noi. Credem că noi ştim mai bine decât Dumnezeu. Credem că Dumnezeu ne pune restricţii, că nu ne dă anumite lucruri, iar noi avem o soluţie mai bună. La fel ca şi Adam şi Eva, şi noi suntem ispitiţi să alegem să-l credem mai degrabă pe Satan decât pe Dumnezeu. Iată ce este scris: „Când a văzut femeia că pomul era bun de mâncat şi plăcut de privit şi că era de dorit să dea cuiva înţelepciune, a luat din rodul lui şi a mâncat; i-a dat şi soţului ei, care era lângă ea, şi a mâncat şi el”3.

Din acel moment, ei au fost separaţi de Dumnezeu din punct de vedere spiritual. El i-a scos afară din Grădina Eden şi i-a oprit să mănânce din Pomul vieţii, iar ei, în loc să trăiască veşnic, au murit în cele din urmă. Moartea nu a fost parte a Grădinii Eden. Biblia spune că „plata păcatului este moartea”. Din acest motiv a venit Iisus pe pământ… să sufere pedeapsa pentru păcatul nostru, pentru ca noi să nu mai murim, fiind despărţiţi de Dumnezeu pentru veşnicie. Atunci când Iisus a murit pe cruce, El a plătit pentru toate păcatele TALE, iar azi îţi oferă iertare deplină şi viaţă veşnică. Biblia afirmă următoarele: „Plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Iisus Cristos, Domnul nostru”4.

Pentru mai multe detalii, citeşte articolul Cunoaşterea personală a lui Dumnezeu.

 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
 Am o întrebare…
Facebook

Note de subsol: (1) Geneza 1:27,28 (2) Geneza 3:4,5 (3) Geneza 3:6 (4) Romani 6:23


SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook