×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Relații

Avortul: păreri pro şi contra

Cum poate Dumnezeu să ajute? Alternative la avort

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Atunci când o femeie caută, cu părere de rău, informaţii cu privire la avort, va da cu siguranţă peste păreri pro şi contra. Va citi despre „dreptul de a face” un avort versus „de ce este greşit să faci” un avort.

Alternative la avort

Totuşi, oricare ar fi convingerea ei, întotdeauna se ajunge la o decizie foarte intimă şi personală, pe care nicio femeie nu o ia fără a suferi o traumă emoţională. Toate opţiunile – avort, păstrarea copilului sau darea lui spre abopţie – pot aduce cu sine durere emoţională şi sacrificiu personal. Dar ceea ce nu se găseşte în nicio carte despre avort, fie ea pro sau contra, este ceea ce-i oferă Dumnezeu unei femei în această situaţie. În mijlocul durerii şi confuziei în care se află, Dumnezeu are ceva să îi spună.

Dumnezeu nu trebuie să cântărească părerile pro şi contra cu privire la avort. El este mai mare decât punctele noastre de vedere limitate şi decât universul nostru îngust. El vede toate situaţiile din poziţia avantajoasă a ceea ce poate face pentru cei care apelează la El. Prin urmare, El doreşte ca femeia care se gândeşte să facă un avort să-I asculte inima: „Domnul este îndurător şi milos, îndelung răbdător şi plin de bunătate. Domnul este bun faţă de toţi şi îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui”.1

Atunci când Biblia spune că Dumnezeu este „bun faţă de toţi şi că îndurările Lui se întind peste toate lucrările Sale”, aceasta înseamnă că El poate să fie bun şi milos atât faţă de femeie, cât şi faţă de bebeluş.

Opţiunile avortului

Este posibil ca femeia să simtă că este prinsă într-o capcană. Ea poate fie să aibă milă de ea, ţinând seama de circumstanţele în care se află, şi să facă avortul, fie să aibă milă de bebeluş, lasându-l să se nască.

Totuşi, Dumnezeu spune că El „este bun faţă de toţi şi că îndurările Lui se întind peste tot ceea ce a creat”. Dacă El poate să fie bun şi milos atât faţă de femeie cât şi faţă de bebeluş, atunci El trebuie să aibă soluţii pe care noi nu le vedem. Pentru că Dumnezeu este mai mult decât capabil să facă ceea ce spune, devine clar de ce spune: „Să nu ucizi”. Mai exact, Dumnezeu ştie că, dacă femeia se va bizui pe El să se îngrijească de ea, El este în stare să se îngrijească de toate nevoile ei şi ale copilului.

Stă în caracterul lui Dumnezeu să răspundă celor care vin la El şi ascultă de El. „Domnul îi sprijină pe toţi cei ce cad şi-i îndreaptă pe toţi cei încovoiaţi. Ochii tuturor privesc cu speranţă spre Tine şi Tu le dai hrana la vreme. Îţi deschizi mâna şi saturi după dorinţă tot ce are viaţă.”2 Dumnezeu se oferă să îngrijească de toate nevoile celor care apelează la El.

Alte informaţii despre avort

Este posibil să nu găseşti aşa ceva în informaţiile despre avort, dar gândeşte-te la acest lucru: „Domnul este lângă toţi cei care Îl cheamă, lângă cei care Îl cheamă din toată inima. El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El”3. Se tem de El? Înseamnă să ai reverenţă faţă de El. Cei care se tem de El sunt cei care Îl recunosc pe El ca Dumenzeu peste vieţile lor şi de asemenea peste viaţa copilului. El este Dumnezeu, pe bună dreptate, şi nu noi. „El împlineşte dorinţele celor ce se tem de El; le aude strigătul şi-i scapă.”

Oare chair va auzi Dumnezeu rugăciunea acestei femei dacă ea caută să Îl urmeze? Da. „Ochii Domnului sunt peste cei drepţi şi urechile Lui iau aminte la rugăciunile lor. Dar Domnul este împotriva celor ce fac răul.”4

E greu să faci ceea ce este bine? E greu dacă eşti în totalitate pe cont propriu. A face ceea ce este bine pare imposibil atunci când toată munca, tot efortul şi tot viitorul vieţii tale rămâne pe umerii tăi. Dar Dumnezeu spune că nu suntem singuri. Nu suntem izolaţi în această lume. În multe materiale despre avort se neglijează să se spună că Dumnezeu este alături de femeie. Iar El este atât de puternic şi de capabil. „Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor umili le dă har. Umiliţi-vă deci sub mâna tare a lui Dumnezeu, ca El să vă înalţe la vremea potrivită, aruncând asupra Lui toată îngrijorarea voastră, pentru că El Însuşi se îngrijeşte de voi.”5

Cea mai bună opţiune când vine vorba de avort

În mijlocul acestor dezbateri obositoare pro şi contra avort, Dumnezeu este prezent, cerându-i femeii tulburate să vină la El, pentru ca El să Îşi arate mila faţă de tot ceea ce a creat. Iată informaţia despre avort pe care Dumnezeu vrea ca femeia să o cunoască: El o va ridica, se va îngriji de nevoile ei şi ale copilaşului dacă Îl va lăsa să fie Dumnezeul ei.

Pentru a afla cum să Îl cunoşti pe Dumenzeu în mod personal, citeşte acest articol.

 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
 Am o întrebare…
Facebook

Note de subsol: (1) Psalmul 145:8-9 (2) Psalmul 145:15-16 (3) Psalmul 145:18-19 (4) 1 Petru 3:12 (5) 1 Petru 5:5-7


SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook