×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Probleme de viață

Este Dumnezeu bun?  (1:45)

Vezi articolul Cine este Dumnezeu?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF
 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
 Am o întrebare…
Facebook

Transcriere video:

Este Dumnezeu bun? Dacă este, atunci de ce există suferinţă şi rău în lume?

Să presupunem deocamdată că Dumnezeu este atotputernic. Asta înseamnă că poate face orice este posibil din punct de vedere logic. Aşadar poate crea galaxii, particule subatomice, păduri tropicale, tot aşa cum te poate crea şi pe tine.

Însă nu poate face ceea ce este imposibil din punct de vedere logic. Nu poate face un pătrat rotund sau un băţ cu un singur capăt. Oare poate face un bolovan aşa de mare încât nici măcar El să nu-l poată ridica? Nu.

Şi ce dacă Dumnezeu a vrut ca oamenii să fie liberi atunci când i-a creat? Libertatea este bună. Însă, dacă oamenii trebuie să fie liberi, atunci nu pot fi obligaţi să asculte de Dumnezeu, căci libertatea fără posibilitatea de a alege este ca un cerc de formă pătrată. Este o contradicţie în logică. Fără posibilitatea de a alege nu există libertate.

Însă Dumnezeu n-a vrut să creeze roboţi, ci oameni adevăraţi.

Primii oameni înzestraţi cu puterea nemaipomenită de a alege au abuzat de libertate. Consecinţele tragice ale alegerii lor greşite şi ale alegerilor noastre greşite au afectat toată lumea.

Dumnezeu este responsabil pentru existenţa libertăţii, dar oamenii sunt responsabili pentru faptele lor, făcute în libertate.

Însă să nu uităm că nu suferim singuri. Dumnezeu va curma cândva suferinţele şi răul. Şi tot El S-a făcut om ca să sufere împreună cu noi.

Dumnezeu este bun şi vrea ca oamenii obişnuiţi ca tine să ajungă să-L cunoască, însă tu decizi dacă vrei să se întâmple astfel.

 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
 Am o întrebare…
Facebook

SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook