×
CAUTA
EveryStudent.ro
Întrebări și răspunsuri
 despre viată şi Dumnezeu
Q & A

Ce spune Biblia despre reîncarnare?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Întrebare: „Spune Biblia ceva despre reîncarnare? Cum putem şti că aceasta este singura viaţă pe care o avem?”

Răspunsul nostru:  Aceasta este o întrebare foarte bună. În afară de răspunsul pe care îl vom da mai jos, mai avem un articol care tratează acest subiect: Reîncarnare, karma şi viaţa după moarte.

Ca să răspundem întrebării tale, Biblia nu vorbeşte nicăieri despre reîncarnare; de fapt, ea afirmă contrariul…

„Oamenilor le este rânduit să moară o singură dată, iar după aceea vine judecata.”1

Dacă Biblia are dreptate, atunci de ce nu permite Dumnezeu reîncarnarea? Gândeşte-te că, la bază, ideea reîncarnării este defectuoasă. Reîncarnarea este teoria conform căreia dacă o persoană are destule vieţi, va putea în final să trăiască o viaţă perfectă şi să i se permită astfel să intre în paradis/nirvana. Mulţi oameni cred că sunt deja suficient de buni pentru a merge în cer. (Nu au jefuit bănci, nu au ucis pe nimeni.) Reîncarnarea conţine o idee foarte asemănătoare. Singura diferenţă este că ea sugerează că, în final, vei fi suficient de bun.

De ce este această teorie defectuoasă? Pentru că nu ia în calcul păcătoşenia oamenilor. Biblia spune că inima omului este cel mai înşelător lucru care există.2 Asta este foarte rău. Dar lucrurile se înrăutăţesc şi mai mult. Biblia mai spune şi că toţi oamenii au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu3, că toţi s-au îndepărtat de Dumnezeu şi au mers pe propriul lor drum4, că nu este nici măcar o singură persoană care să facă ce este bine5 şi că nu este nimeni care să nu păcătuiască.6

Prin urmare, la ce-ţi foloseşte să revii pe pământ într-un alt trup? Gradul de schimbare nu ar fi suficient pentru a face vreo diferenţă. Îţi trăieşti prima viaţă ca păcătos care s-a îndepărtat de Dumnezeu, apoi revii ca o persoană diferită, dar eşti tot un păcătos care Îi întoarce spatele lui Dumnezeu. Acest şir nesfârşit nu este benefic pentru nimeni.

Din moment ce suntem păcătoşi, avem nevoie de iertare. Din moment ce toţi ne-am îndepărtat de Dumnezeu, avem nevoie să ne întoarcem la El (să ne pocăim). Acesta este mesajul Bibliei.

Dumnezeu ne cere să ne întoarcem la El pentru a primi iertarea şi ne spune să-L căutăm pentru a-L cunoaşte. Dacă facem aşa, cerul începe din acestă viaţă şi continuă în viaţa viitoare. Pentru că, la urma urmei, totul se rezumă la Dumnezeu – nu la un loc diferit, unde să locuim.

Cu toate că Biblia neagă ideea reîncarnării, ea vorbeşte despre o înviere a tuturor oamenilor…

„Nu vă miraţi de lucrul acesta: căci vine ceasul când toţi cei din morminte vor auzi glasul Lui şi vor ieşi din ele; cei care au făcut binele vor învia pentru viaţă, iar cei care au făcut răul vor învia pentru judecată.”7

Mai jos sunt câteva versete biblice, care vorbesc despre acea judecată…

„Apoi am văzut un tron mare şi alb şi pe Cel care stătea pe el… I-am văzut pe morţi, mici şi mari, stând în picioare înaintea lui Dumnezeu şi nişte cărţi au fost deschise… Morţii au fost judecaţi după faptele lor, după lucrurile care erau scrise în acele cărţi… Oricine n-a fost găsit scris în Cartea vieţii a fost aruncat în iazul de foc.”8

Vrei să ştii cum poţi avea şi tu numele scris în Cartea vieţii? Roagă-L în mod sincer pe Dumnezeu să te ierte, chiar acum. Iisus a murit pentru păcatele tale ca să poţi fi iertat. Dar pentru a primi iertarea lui Dumnezeu, trebuie să te întorci la El cu sinceritate şi să faci un angajament că-L vei urma. Citeşte articolul Cunoaşterea personală a lui Dumnezeu.

 Cum să-L cunoști pe Dumnezeu…
 Am o întrebare…
Facebook

Note de subsol: (1) Evrei 9:27 (2) Ieremia 17:9 (3) Romani 3:23 (4) Isaia 53:6 (5) Psalmul 53:3 (6) Eclesiastul 7:20 (7) Ioan 5:28-29 (8) Apocalipsa 20:11-15


SHARE:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More


Facebook
Facebook