De ce mitul creaţiei nu este un mit – dovezi care arată că Dumnezeu există şi că în spatele universului se află un plan raţional

Este posibil ca noi oamenii să complicăm aşa de mult lucrurile, încât să nu le mai putem recunoaşte pe cele evidente. De exemplu, uită-te puţin la fotografia muntelui Rushmore, care apare alături. Acum întreabă-te, câţi ani ar trebui să treacă pentru ca aceste figuri să apară din întâmplare pe versantul acestui munte? Milioane de ani? Miliarde de ani? Dacă ar trece o sută de trilioane de ani, în cele din urmă s-ar putea forma aceste figuri pe versantul muntelui?

Răspunsul tău este „nu”? Dacă e aşa, de ce ai ales „nu”? De ce nu ar putea apărea aceste chipuri pe versantul muntelui într-un timp aşa de lung? Nu aşa am apărut şi NOI pe pământ? Nu am ajuns şi noi în mod treptat să fim ceea ce suntem astăzi după miliarde de ani de întâmplare? Nu ai fost învăţat să crezi că această teorie este un fapt?

Cum ştim că Muntele Rushmore a apărut datorită unui plan raţional?

Să ne întoarcem la muntele nostru. Ştim că nişte artişti şi nişte sculptori talentaţi au lucrat pentru a crea acele chipuri pe Muntele Rushmore. Dar ar fi putut apărea un asemenea lucru din întâmplare? Dacă pământul este atât de vechi cum ne spun oamenii de ştiinţă, atunci munţii din această lume sunt de-a dreptul antici. Mai vezi alţi munţi în lumea aceasta, pe care să se fi format imagini complexe şi care să poată fi recunoscute? De exemplu, apar şi pe Muntele McKinley chipuri omeneşti aşa cum apar pe Muntele Rushmore, care să se fi format de-a lungul timpului datorită acţiunii vântului, a ploii sau datorită eroziunii? Sau are pe el Muntele Matterhorn imaginea unei girafe, care să fi apărut de-a lungul timpului datorită forţelor naturii sau din întâmplare?

Poate că te gândeşti: „Asta e o prostie. Cum ar putea să apară, din întâmplare, imaginea unei girafe pe versantul Muntelui Matterhorn chiar dacă punem la socoteală un timp infinit, acţiunea vântului şi a ploii şi eroziunea?” Ei bine, ESTE o prostie. E o prostie să crezi că ceva atât de complex, care se vede evident că a fost creat, ar fi putut apărea pur şi simplu la întâmplare, indiferent de cât de mult timp a fost alocat pentru acest lucru.

Crearea Muntelui Rushmore: nu este un mit, ci un plan raţional

Când ne uităm la Muntele Rushmore, ştim că a fost nevoie de o minte sau de mai multe minţi pentru a proiecta şi a executa imaginile pe care le vedem acolo. Înainte ca acele chipuri să apară acolo, Muntele Rushmore a fost o „victimă” a întâmplării, a vântului, a ploii, a eroziunii. Rezultatul? Nimic care să ne ducă cu gândul la un plan raţional şi complex. Apoi, chipurile au fost sculptate pe versantul muntelui. Atunci simpla întâmplare a fost detronată… de un plan intenţionat şi de ordine.

Acum gândeşte-te la bărbaţii ale căror chipuri au fost sculptate acolo în stâncă: Washington, Jefferson, Roosevelt, Lincoln. Au fost aceşti bărbaţi mai complecşi sau mai puţin complecşi decât chipurile care apar pe versantul Muntelui Rushmore? Au fost MULT mai complecşi. George Washington a fost preşedinte şi a condus naţiunea americană. Ar fi putut face acest lucru chipul lui de pe versantul Muntelui Rushmore? Abraham Lincoln a ţinut cuvântarea de la Gettysburg. Ar fi putut face acest lucru chipul lui de pe munte? Ar fi putut chipul de piatră al lui Jefferson să scrie Declaraţia de independenţă? Evident, bărbaţii înşişi au fost mult mai complecşi decât chipul lor de pe faţada muntelui.

Crearea ta: nu este un mit, ci planul raţional al lui Dumnezeu

Deci, dacă acele chipuri nu au putut apărea la întâmplare pe versantul Muntelui Rushmore, oricât de mult timp s-ar fi alocat pentru acest lucru, atunci nu ar fi adevărat că nici bărbaţii înşişi nu au putut apărea la întâmplare, oricât de mult timp s-ar fi alocat pentru aceasta?

Dar tu? Aplică testul planului raţional al Muntelui Rushmore la tine însuţi. Eşti tu mai complex decât o imagine sculptată pe versantul unui munte? Chiar crezi că ai apărut la întâmplare? Tu cu un ADN aşa de complex? Tu care eşti unicat? Ce artist ar face ceva atât de incredibil cum este omul? Este oare întâmplarea, acel artist? Nu fii prost.

Cum să începi o relaţie cu Dumnezeu

Am o întrebare...